Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да си ремонтираме ограничителя на вратата.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

След като се свали обтегача, всеки стругар ли ще може да направи тоя нит?
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

стига да не е с една рака .... всеки грамотен човек би го направил стига да умее да борави с струг,нищо работа
      Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
      Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
      Alfa Romeo GT 1.8 TS
      Yamaha R6

Comment

Имам чудесен стругар под ръка, значи като се стопли ще ремонтирам профилактично
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
          Някой колега, който го е минал тоя филм, може ли да ми преправи тоя нит, че и мойта пука така гадно Идеята ми е да му пратя обтегача по ЕКОНТ (ако не е от София) и после да ми го пусне с наложен платеж - колкото ще струва за майстора + за него някой лев за разправията...???
          Е па немате ли си стругари у София бре.......
          Имай предвид, че чертежа който съм приложил е за 156-ца.
          Видимо ограничителя на 147-ца изглежда малко по-различен.......
          Най-добре си дай ограничителя на стругаря и по него да ти направи щифта........
          sigpic
          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
          147 JTDm 140-Малката манекенка
          GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
            Някой колега, който го е минал тоя филм, може ли да ми преправи тоя нит, че и мойта пука така гадно Идеята ми е да му пратя обтегача по ЕКОНТ (ако не е от София) и после да ми го пусне с наложен платеж - колкото ще струва за майстора + за него някой лев за разправията...???
            и аз вчера разглобих вратата и се оказа че долната планка на ограничителя се е счупила! Как ли не се мъчих да извадя тая макина и все нестава ! И тоя щифт го млатих и пак неще, но явно отговора е че трябва да се махне!

Колега по еконт-а като ти го пратят готово не виждам как ще го сложиш ?
            ALFA 146 1.4 ts. 2000г. черна перла

Comment

Имам два въпроса относно изработването на този щифт.
              Първо - на снимките се вижда, че е с резба. Това се налага, за да може да се стегне към планките. Правилно ли съм разбрал? И резбата ще я направи стругарят?
              И друго - ходих при стругар без въпросния обтегач (бях и с друга кола). Обясних му какво ми трябва и той ми каза, че за да го изстърже този щифт, той трябва да е е от мек метал, който ще се износи много по-бързо от оригиналния материал. Оригиналният е някакъв стоманизиран. Та, в какво състояние е при вас новият щифт и от какъв метал е точно?
              Alfa 147 1.9 JTD 8V 115 hp

Comment

По първия въпрос, правилно си разбрал.
                Свали си ограничителя и го занеси на стругаря той ще прецени как да го направи най-добре.
                За 1г. може би се беше поизносил малко щифта, но не пукаше.
                По втория въпрос, или ти прави няколко щифта и си ги сменяш когато се поизносят, или да даде да го закалят леко..... той най-добре ще прецени...
                sigpic
                GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                  По първия въпрос, правилно си разбрал.
                  Свали си ограничителя и го занеси на стругаря той ще прецени как да го направи най-добре.
                  За 1г. може би се беше поизносил малко щифта, но не пукаше.
                  По втория въпрос, или ти прави няколко щифта и си ги сменяш когато се поизносят, или да даде да го закалят леко..... той най-добре ще прецени...
                  Благодаря ти, ще пробвам да сваля ограничителя и ще видим какво ще измислим.

Comment

Аз моя го извадих през колоната
                    Свалих само капака и говорителя.
                    Аз не искам да имам ограничител, по добре ми е без него.
                    Преди винаги на втората степен трЕсках колата спряла до мен.
                    А и сега като се метна в колата, само пускам вратата и тя се затваря сама, направо като вакуум на вратите.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

Аз си отремонтирах ограничителя вчера. Стругар ми направи щифт, само че без резба и гайка, а го занитихме с чука. Стана "завод". И нищо не счупих по вратата.

Comment

Първоначално публикувано от chandler Покажи съобщение
                        Аз си отремонтирах ограничителя вчера. Стругар ми направи щифт, само че без резба и гайка, а го занитихме с чука. Стана "завод". И нищо не счупих по вратата.
                        Ето виждаш ли, човека си разбира от работата....

Може да качиш някоя снимка, те на 156 и 147 се различават, така може и колегите със 147-ци да си помогнат......
                        sigpic
                        GT- JTDm 150

Comment

Мислех си за снимки, но бях се омазал в нещо средно между грес, масло, прах и др. и нямаше никой друг около мен.
                          Иначе ограничителят се сваля лесно:
                          - развива се видията, която държи панела за управление на стъклата, маха се панела.
                          - развиват се видиите по кората, както и двата болта на дръжката за затваряне.
                          - развива се една видия на панелчето с пищялката и се сваля този панел
                          Кората се сваля, маха се високоговорителят. После се развиват гайките на ограничителя откъм пантата, също и болтът към купето. Вади се ограничителят през дупката на говорителя, лесно е.
                          Самият щифт стругарят го направи както си знае.

Comment

А някой проверявал ли е колко струва нова тази част?
                            www.facebook.com/workshox

Comment

Да около 22 еуро без доставката
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

вчера си купих от морга за 10 лв запазени,и това е вариант
                                156 1.9 JTD 105hp

Comment

Working...
                                X